slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide5

Behandeling Mondhygiënistenpraktijk Enkhuizen

De mondhygiënist richt zich vooral op het voorkomen en behandelen van tandvleesaandoeningen (genaamd gingivitis en parodontitis) en de preventie van gaatjes in tanden en kiezen. Klik hier voor meer informatie over tandvleesontstekingen en mondverzorging. Wij behandelen volgens het paroprotocol. Dit is een protocol wat ons richtlijnen geeft in de verschillende stappen van de behandeling. Daarnaast luisteren wij natuurlijk goed naar de wensen van de patiënt. Door de combinatie van het paroprotocol en de wensen van de patiënt komen wij tot een zo goed mogelijk eindresultaat. 

 

Eerste afspraak met de mondhygiënist 

Tijdens de eerste afspraak wordt er een uitgebreid tandvleesonderzoek door de mondhygiënist gedaan. Daaruit volgt een diagnose. Aan de hand van de diagnose wordt een behandelplan opgesteld. Hieruit volgen regelmatig één of meerdere sessies gebitsreiniging waarbij de gehele mond plaque- en tandsteenvrij wordt gemaakt. Daarnaast geven wij u adviezen en instructies over hoe u thuis uw mond goed schoon kunt houden.

Herbeoordeling door de mondhygiënist 

Na een paar maanden volgt een herbeoordeling, waarin het resultaat van de behandeling wordt vastgesteld. Afhankelijk van dit resultaat wordt bepaald hoe wij in het vervolg uw gebit kunnen onderhouden. Het is goed om een 3, 4 of 6-maandelijkse 'onderhoudsbeurt' aan te houden. Hierbij wordt uw gebit gereinigd en u wordt begeleid en gemotiveerd in de dagelijkse plaqueverwijdering thuis. Deze nazorg is erop gericht om de situatie van uw tandvlees en gebit stabiel te houden en zorgt voor een frisse en stralende lach!

Wilt meer informatie over mondgezondheid, aandoeningen in de mond, mondverzorging, tarieven en het coronavirus:

http://www.allesoverhetgebit.nl

Kinderen ook welkom bij de mondhygiënist 

U kunt ook met uw kinderen bij ons terecht. Als uw kind regelmatig gaatjes heeft of het poetsen nog niet zo goed onder de knie heeft, dan is het raadzaam om ter preventie een afspraak te maken bij de mondhygiënist. De mondhygiënist neemt de tijd om u en uw kind rustig uit te leggen hoe er beter voor het gebit kan worden gezorgd. Voor kinderen tot 18 jaar wordt de mondhygiënist volledig vergoed uit de basisverzekering.